Vrtna ograja

vrtna ograjaS partnerjem sva pred dvema letoma pričela z zidanjem svoje hiše in če bo vse po sreči, se bova letos že lahko selila. V notranjosti hiše namreč ni več veliko dela, potrebno pa je poskrbeti še za zunanjost. Ko sva dala hišo v načrtovanje sva imela veliko želja prav glede notranjosti, zunanjost pa sva nekoliko zanemarila, zato sva šele sedaj, ko so stvari že skoraj pri koncu, ugotovila, da se nisva nikoli posebej ukvarjala z videzom ograje na majhnih oglatih balkonih, ki so pri spalnici, obeh otroških sobah in sobi za goste. Ko se je pričela debata o tem, ali bova imela kar ograjo iz kovine ali lesenih desk, pa sva začela malo bolj razmišljati. Odločiti sva se morala tudi glede ograje na vrtu. Ali bo vrtna ograja klasična ali panelna?

Hitro sva ugotovila, da so sodobne ograje precej zanimive in je možno v njih kombinirati različne sodobne materiale, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Tako sva se odločila, da bo balkone delno zapiral nizek zid, oblečen v okrasno kamenje, delno pa jih bo zapirala plošča, ki je iz plastike, vendar gre dejansko za imitacijo lesa. Tako bova poskrbela, da bo hiša videti enotna, saj bo tudi fasada ob vhodu iz enakega kamenja, okna in vrata pa v enaki rjavi barvi kot plošče na balkonu.

Seveda pa bi bilo prelepo, če bi nama uspelo na tako enostaven način – zdaj že veva, da se pri gradnji hiše vsaka stvar nekoliko zaplete. Ker okrasnega kamenja nisva naročila hkrati s kamnom za oblaganje fasade ob vratih, se je namreč pripetilo, da tega kamna v isti barvi žal ni več na zalogi, če ga pripeljejo posebej za naju iz tujine, pa bo strošek prevelik. Tako sva morala načrt ograje popolnoma spremeniti. Na zidani del bova sedaj namestila plošče, vmes pa bo kovinska ograja z zanimivimi zavitimi polži, ki jo bova dala pocinkati in prebarvati na belo. Tako bodo ograje zanimive in estetske in se bodo še vedno ujemale s celotnim videzom zunanjosti hiše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *