Tečaj španščine

tečaj španščineŠpanski jezik je jezik, ki ga kot prvi jezik govori okrog 440 milijonov govorcev, vseh govorcev pa je okrog 490 milijonov. Jezik se je razvil iz latinščine in se včasih imenoval kastiljščina. Večina špansko govorečega prebivalstva živi v Ameriki.

Španščina je jezik, ki je nekoliko dobil na »prepoznavnosti« zaradi vsem tako znanih mehiških nadaljevank, ki so pri nekaterih pobuda za učenje španskega jezika. Če bi se želeli naučiti špančine, kliknite na povezavo Tečaj Španščine.

Za učenje španščine je najpomembnejše poslušati stvari, ki človeku ugajajo. Lahko je to španska glasa, poročila ali pa filmi brez slovenskih podnapisov. Skratka osredotočiti se je treba na tisto, kar se posluša ter poizkušati čim več razumeti. Slišano je treba na glas ponavljati in na splošno čim več govoriti v španske jeziku, saj je napredek tako veliko hitrejši. Pomembno je, da se pri poslušanju ne prevaja posameznih besed, ampak se poizkuša razumeti cele stavke. Tako je tudi pri učenju španskih besed pomembno, da se le te učijo v stavkih, saj se s tem osvoji besedišče in poleg tega nezavedno tudi pravilno slovnično strukturo. Potrebne je nekaj trdne volje in jezik lahko hitro osvojimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *