Poliranje

Poliranje je postopek, ki se uporablja za izboljšanje videza površine, odstranjevanje zračne rje, odstranjevanje prask, zaščito površine … Zloščena površina pridobi sijaj in lesk. Za poliranje (več na www.minox.si) se večinoma uporabljajo polirni stroji v kombinaciji s čistilnimi pastami, losjoni, prahi različnih proizvajalcev …

Poliranje je izjemno pomembno tudi pri zaščiti vozila. Uporablja se za odstranjevanje raznih poškodb, prask in umazanije (smola, smog …) na pločevini in na steklu. S poliranjem so tovrstne poškodbe odstranjene trajno. Poleg tega pa zaščitimo tudi lak oz. barvo, kar pomeni, da je vozilo bolj zaščiteno pred kamenčki. Pranje avtomobila s poliranjem ponujajo tudi številni avtomobilske pralnice.

Doma se najpogosteje srečamo s poliranjem jedilnega pribora ali tal. Za poliranje tal lahko uporabimo tudi številne stroje, ki se uporabljajo predvsem za čiščenje večjih površin v raznih podjetjih, nakupovalnih središčih … Poliranje se uporablja tudi pri obdelovanju ali obnavljanju kamnitih, lesenih površin … V zobozdravstvu se s poliranjem odstranjujejo zobne obloge. Poliranje zob je priporočljivo 1-krat letno, pri kadilcih pa od 2 do 3-krat letno. Sprva se s čiščenjem odpravi zobni kamen, nato pa se zobje še spolirajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *