Kuhinja po mojem okusu

kuhinjaKako kuhinjo bi si omislila danes? No, začnimo pri barvah. Posebej lepe in sočne so mi kombinacije iz komplementarnih barv, kot sta barva jagodičja in limone, ki ima poživljajoč učinek in povečuje apetit po zdravi hrani: Vsak dan občutimo, torej vemo, da barve, ki nas obdajajo pomembno vplivajo na naše počutje in posledično tudi zdravje. Veliko izbiro kuhinj ponuja salon pohištva IlAmbienti.

Rumena barva je barva svetlobe, sonca, optimizma. Nas aktivira in poživlja, simbolizira ustvarjalnost. Rumena barva na zidovih in pohištvu pozitivno učinkuje na naše počutje. Eden izmed odtenkov recimo ki bi jo kombinirala v kuhinjo je citron rumena, ki simbolizira izpopolnjevanje, spodbuja živahnost in čistost.
Barva jagodičja se nahaja nekje na paleti od rumene- zelene-rdeče- modre do skoraj črne.

Najbolj pogosti barvi jagodičja sta rdeča in temno modra. Rdeča barva pospešuje metabolizem in pomembno vpliva na vegetativni živčni sistem. Pospešuje apetit in stimulira vse procese v telesu. Na Kitajskem je rdeča barva barva bogastva in sreče.

Modra barva umirja stres in napetost po končanem delovniku, ko se končno lahko posvetimo ustvarjanju in druženju v družinskem krogu, modra barva nam pomaga, da najdemo notranji in zunanji mir. Marsikje v orientalskih deželah so okna in vrata pobarvana z modro, da privabljajo dobre bogove. Ideja za kombinacijo: Zgornji del kuhinje v barvi jagodičja, spodnji del pa v beli, krem barvi, barvi lesa- kuhinja bo prijazna na pogled, pa še domačnost bo izžarevala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *