Super izum konca prejšnjega tisočletja – vozički

vozickiVozički so super izum, ki omogočajo bolj svobodno gibanje z dojenčkom, dolge sprehode, izlete in nakupovanje. Si predstavljate, da bi morali povsod kamor greste, otroka nositi v naročju? In v primeru dvojčkov ali celo trojčkov? Sploh ne bi mogli nikamor iti, saj še vrat ne bi mogli odpreti. Zato se mame po tiho zahvaljujemo izumitelju vozičkov, ki je s tem neverjetnim izumom olajšal življenje vsem mamicam v prihodnosti. Za ogled ponudbe otroških vozičkov kliknite tukaj.

Prvi vozički so se pojavili v 18. Stoletju, ko je nek angleški vojvoda zahteval, da mu arhitekt izdela voziček, ki bo prevažal njegove otroke. Arhitekt je pripravil zasnovo vozička – školjkasto ogrodje, v katerem otroci sedijo z  velikimi kolesi, ki naj bi ga vlekel majhen poni ali koza. Kasneje so vozički postajali varnejši in okretnejši ter niso predvidevali živalskega pogona. V začetku 19 stoletja so doživeli razcvet na tržišču in jih je od takrat do danes vedno več in so vedno bolj izpopolnjeni iz vidika varnosti, uporabnosti in estetike.

Če so bili prvi vozički izjemno okorni in umetelno okrašeni, so današnji vozički vse prej kot to. Ogrodja so iz lahkih materialov, zložljiva in kompaktna. Velika neokretna kolesa so zdaj mnogo manjša in vrtljiva (sprednja), da je voziček okreten in ga je moč voziti celo z eno roko (ne velja za čisto vse modele). Estetsko so vozički zaključena celota v skrbno izbranih barvnih kombinacijah, ki enostavno navdušijo. Sledijo tako modnim kot uporabnim trendom, zato imajo vozički na voljo vse več dodatne opreme, ki še dodatno olajšajo življenje mladih staršev z dojenčkom. Zimska prevleka omogoča gibanje zunaj tudi v hladnem vremenu, dežna prevleka v dežju in senčnik v primeru žgočega sonca. Že samo brez teh treh kosov otroške opreme bi bili veliko bolj omejeni v uporabi vozička. Nastavljivi ročaji za potiskanje so super način za prilagajanje višine za vožnjo vozička za velike in male. Vozički so danes res skoraj poezija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *