Rum in koktejli

mojito-rumMoč ruma se merjeno po stopnji alkohola danes giblje od 40-70 stopinj, odvisno od države izvora ruma in uporabljenih surovin. Zahvaljujoč modernizaciji proizvodnega procesa se lahko v današnjih časih proizvaja pijača z bogato aromo in čudovitim okusom, skratka prava elitna pijača namenjena močnim in samozavestnim moškim. V kolikor imate radi rum in bi želeli poskusiti rume iz različnih koncev sveta je najboljše da obiščete spletno trgovino z alkoholnimi pijačami https://www.rrselection.com/sl/izdelki/alkoholne-pijace/rum.

Rum se pije kot samostojna pijača ali pa ga mešamo v coctaile. Če ponudimo gostu čist rum, potem mora biti rum sobne temperature. Vrhunske znamke ruma se pijejo podobno kot francoski konjak ali viski. Med ljudmi je bolj kot samostojno uživanje ruma priljubljeno konzumiranje ruma v koktejlih. Svetli rum, imenovan tudi srebrni ali beli rum, je najbolj razširjen rum, ki se uporablja za koktajle. Najbolj priljubljeni koktelji z rumom so Mojito, Cuba Libre, Mai Tai in Pina colada.

Minister za zdravje opozarjaPrekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Priljubljena pijača z rumom Cuba Libre je nastala okoli leta 1900, ob osvoboditvi Kube izpod španske kolonialne oblasti. Mai Tai sodi med najbolj poznane koktejle, ki so narejeni s temnim rumom. Mojito je verjetno najbolj popularen koktejl z belim rumom. Rum se uporablja kot ena izmed sestavin tudi v priljubljenih toplih napitkih, ki jih strežemo predvsem v zimskih časih: čaj z rumom, grog (rum z vročo vodo, sladkorjem in limetinim sokom) ali npr. Farizej (rum z močno kavo, sladkorjem in stepeno smetano).

Poleg samega pitja in konzumiranja se rum zelo veliko uporablja tudi kot sestavina v kulinariki in sicer predvsem pri peki in kuhanju. Rum je zelo priljubljen pri pripravi sladkih jedi oziroma sladic, zelo dobro pa se obnese tudi pri jedeh, ki jih je potrebno flambirati.

Vsaka vrsta ruma ima svoje oboževalce, zahvaljujoč edinstvenemu spektru barv, vonjev in okusov. Med pestro paleto najrazličnejših vrst ruma, ki jih je moč najti v spletni trgovini https://www.rrselection.com/sl/izdelki/alkoholne-pijace/ rum bo verjetno vsak našel tisti rum, ki bo najbolj ustrezal okusu. Za najcenejšo steklenico ruma bo potrebno odšteti 15 €, za najdražjo pa prek 300 €.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *