Plinske peči

Ko pride čas za zamenjavo peči v sistemu centralnega ogrevanja je treba k temu pristopiti s premislekom. Ogrevanje s kondenzacijsko plinsko pečjo je primerno za starejše hiše, stanovanja, poslovne objekte, prav tako pa tudi za vse novogradnje. Izredno pomembno je, da si ponudnik plinskih peči ogleda objekt in ugotovi katera plinska peč, bi bila za ta objekt najbolj primerna. Tukaj imajo tudi veliko prednost tista podjetja, ki zastopajo več blagovnih znamk, kar jih omogoča najbolj optimalen izbor plinskih peči, ki jih ponudijo kupcu.

Investicija v plinsko peč je na začetku sicer precejšnja, pa se vam kljub temu izredno hitro povrne. Po večini ocen se investicija v plinsko peč povrne še prej kot v treh letih. Z investicijo v plinsko kondenzacijsko peč tako izredno veliko prihranimo. Plinska kondenzacijska peč prav tako ne zavzame veliko prostora, praviloma veliko manj, kot drugi ogrevalni sistemi. Zato je odlična tudi pri uporabi v manjših stanovanjskih enotah.

Ogrevanje s plinsko kondenzacijsko pečjo je tudi eden izmed okolju najbolj prijaznih načinov ogrevanja. Skozi dimnik namreč izstopa le para in ne prašni delci, ki bi obremenjevali okolje. Kondenzacijski sistem namreč izkoristi tudi toploto v dimnih plinih, ki nastanejo potem, ko se voda ogreje. V starejših napravah gredo ti dimni plini direktno v okolje, tukaj pa se pred izstopom ohladijo, njihova toplotna energija pa se porabi za ogrevanje. Prav tako plinske peči izredno hitro ogrejejo sanitarno vodo. Izkoristek plinske kondenzacijske peči je resnično odličen.

Plinska kondenzacijska peč je tudi avtomatsko vodena in tako zelo udobna za uporabo. To je pomembno še zlasti pri starejših ljudeh, ki ne zmorejo več fizičnega bremena.

Prav tako je pomembna izbira plina za plinsko kondenzacijsko peč. Najboljša izbira je zemeljski plin. Če je le mogoče, se je torej najboljše priključiti na plinovod. To je tudi najcenejša varianta pri ogrevanju s plinsko kondenzacijsko pečjo. Druga možnost je približno trikrat dražja in to je utekočinjen naftni plin. V ta namen potrebujete prostor za graditev plinohrama.  Plinohram, ki vam ga dobavi dobavitelj plina potrebuje za svojo postavitev ploščad. Po prekinitvi pogodbe, plinohram dobavitelj odpelje, ploščad pa ostane vam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *