Otroški vozički in njihovo čiščenje

Otroški vozički in njihovo čiščenje. Ja, slednje je še kako pomembno pri malčkih. Vozički morajo biti čim lažji za vzdrževanje, kar pomeni, da mora biti temu prilagojen tudi tekstil iz katerega so zašite podloge. Pomembno je, da je slednji tekstil pralen. Najdemo lahko tudi vozičke, ki imajo tekstil, kateri ni pralen, vendar se ga neguje z brisanjem. Slednje je kratkoročno morebiti smiselno, a se ne obnese pri dologoročni uporabi. V kolikor boste imeli voziček dalj časa, morebiti tudi za več otrok, je smiselno, da se tekstil po določenem času opere. Prav tako, če se denimo voziček proda, je super, da se tekstil pred uporabo drugega otroka opere.

Zraven tekstila je pomembno tudi dejstvo, kakšno peno vsebuje oblazinjen del. Vozički lahko imajo oblezinjen del s sintetično peno, ki se slabše obnese v poletnih mesecih, ko je zunaj precej toplo, sintetična pena pa preprečuje dihanje in se zaradi tega otrok prekomerno poti. Pomembno, da pena diha, da ni pretrda, vendar udobna in se ne poseda prekomerno. Čiščenje vozičkov je pomembno, saj otroci v vozičkih jedo, pijejo, lahko pa se med sprehodom zgodi tudi kakšna neljuba nezgoda, da otrok bruhne. V slednjem primeru je vsekakor super, če se lahko tekstil opere. Iz kakšnega tekstila bodo vozički pa vpliva tudi na končno ceno vozička.

Vozički, ki vsebujejo okolju prijazne in ekološke materiale so pogosto nekoliko dražji od tistih, ki vsebujejo sintetične materiale. Je pa res, da je sama cena vozička nekoliko odvisna tudi od proizvajalca. Nekdo, ki je že uveljavljen proizvajalec in je njegovo ime znano, bo imel vselej nekoliko dražje vozičke, saj boste morali plačati tudi ime podjetja. Lahko pa kupite neki cenejši voziček, neznanega proizvajalca, ki komaj prodira na trg in boste po nižji ceni dobili kakovosten voziček, za katerega so uporabljeni ekološki materiali in je še udoben ter varen. Ob tem lahko dodamo, da je izbira med vozički resnično pestra, kar pa nikakor ni voda na mlin staršev, ki se morajo v vsej tej poplavi izdelkov odločiti za tistega pravega, ki bo najbolj ustrezal njihovemu otroku.

Ob primerjanju vozičkov, pa lahko spoznamo tudi eno dejstvo, da so najpogosteje cenejši vozički, neuveljavljenih proizvajalcev dejansko kopija dražjih vozičkov, priznanih proizvajalcev. Zanimivo je tudi dejstvo, de nekateri menijo, da so cenejši otroški vozički majn kvalitetni, da niso pri njih opravljena vsa testiranja, a določene neodvisne raziskave kažejo, da temu vselej ni tako. Res je, da nekateri ponaredki vsebujejo poceni materiale, ki so majn kvalitetni, vendar slednje ni pravilo, ki bi veljalo za vse proizvajalce.

Strokovnjaki staršem zato svetujejo, da se pred nakupum posvetujejo, da pregledajo testiranja nedovisnih organizacij in šele nato izberejo tistega, ki jim ustreza. Lahko bi rekli, da tukaj še kako velja pregovor, da ni vse zlato, kar se sveti in da je potrebno lastnosti posameznega vozička nekoliko bolj natančno proučiti in si izpisati njegove prednosti in slabosti. Tehnologija neprestano napreduje, prav tako je na področju proizvodnje močna konkurenca, kar pomeni, da ni veliko prostora, da bi lahko nekdo delal res slabo in upam ne veliko količino kupcev.

Otroški vozički se med seboj ne razlikujejo samo po kakovosti, vendar tudi po funkcionalnosti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *