Nike tekaški čevlji

Ameriška znamka športne obutve in oblačil Nike je v zadnjih desetletjih v samem vrhu med proizvajalci tekaške obutve na trgu, kjer je konkurenca zadnje čase zelo huda. Poteka prava vojna za kupce in njihovo naklonjenost. Še težje pa je potem stranke obdržati ter jim ponuditi nove in izboljšane izdelke, kar pa ameriškemu gigantu odlično uspeva. Nekateri modeli so dočakali že več kot trideset izboljšanih različic, kot npr. Air Pegasus 33. Prav neprestano iskanje novih, izboljšanih modelov copat dela Nike podjetje tako zanimivo. Materiali se spreminjajo z neverjetno hitrostjo – če je včasih tekaški čevelj tehtal dobrega pol kilograma, so v petdesetih letih zmanjšali njihovo težo za več kot polovico. Zaradi dobrega sistema zračenja in odvajanja vlage bodo tudi daljši teki v Nike tekaških čevljih postajali vse prijetnejši.

Tekaški čevlji Nike so primerni za vse ljubitelje teka, ne glede na starost, spol in stopnjo kondicijske pripravljenosti. Za težje tekače poskrbijo z dobro blaženo obutvijo, ki bo preprečevala nastanek poškodb v predelu kolen in gležnjev. Spet drugi bodo raje izbrali bolj minimalistične copate in se počasi približevali prvinskemu, bosonogemu načinu teka. V zadnjih letih postaja vse bolj popularen tek po brezpotjih, izven urejenih poti, in ni potrebno posebej razlagati, da je Nike obutev deležna ogromnih pohval in zadovoljstva med uporabniki tudi na tem področju.

Uporabljajo trajnostne materiale, ki podaljšujejo življenjsko dobo copata, ko pa zaradi obrabljenosti ne bodo več primerni za tek, boste nekatere modele še vedno lahko brez težav uporabljali za delo okrog hiše in druge opravke. Tudi cenovno so precej dostopni, saj dobimo njihove najcenejše copate že za manj kot 50 evrov. V kolikor pa se boste odločili za bolj kvaliteten tekaški čevelj in ste pripravljeni zanj odšteti več denarja, vas Nike prav gotovo ne bo razočaral. Kot gre od tako velikega proizvajalca pričakovati, ima Nike namreč pod svojo znamko celo vrsto modelov vseh mogočih izvedb in velikosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *