Ali je krema proti gubam primerna za uporabo poleti?

krema-proti-gubicamV poletnem času radi zmanjšamo obseg izdelkov, ki jih redno uporabljamo, na minimum. Večino kozmetike pospravimo v kopalniške omarice, kjer počaka na jesen. Pogosto se nam zdi, da koža lažje zadiha, če nanašamo čim manj izdelkov. Kam sodi krema proti gubam – med izdelke, ki naj jih uporabljamo še naprej, ali med izdelke, s katerimi naj nadaljujemo šele v hladnejših mesecih? Najprej naj razjasnimo ozadje, iz katerega sploh izhaja ta dilema.

Mnogi kozmetični proizvajalci v izdelke proti staranju dodajajo učinkovine, ki na agresiven in celo invaziven način brišejo znake staranja. Različne kisline in retinoidi odstranjujejo odmrle celice kože, odmašujejo zamašene pore in na splošno luščijo kožo. Velike količine takih sestavin lahko povzroči alergijske reakcije, rdečino in luščenje kože. Vendar v majhnih količinah lahko kisline in retinoidi nekoliko osvežijo videz kože in ustvarijo sijaj na obrazu. Ampak za to je potrebno plačati visoko ceno. Taki izdelki odstranijo povrhnjico, zato je nežna koža, ki ostane, veliko bolj občutljiva na vse zunanje dejavnike. Že najmanjša izpostavljenost sončnim žarkom lahko povzroči trajne poškodbe, madeže in brazgotine.

Od tod se je pojavilo prepričanje, da je vsaka krema proti gubam neprimerna za uporabo v sončnih in vročih poletnih mesecih. Ampak temu ni tako! Če izberete kremo, ki ne vsebuje tovrstnih agresivnih sestavin, jo zlahka uporabljate celo leto, vsak dan. Še več. Vaša koža vam bo hvaležna, da tudi v vročih dneh, ko sonce in voda kožo dodatno izsušita, poskrbite za njeno optimalno nego. Krema proti gubam, ki vsebuje kakovostne vlažilne sestavine, bo vaši koži povrnila izgubljeno vlago in poskrbela, da v vsakem letnem času izgledate brezhibno in mladostno.

Bodite zgolj pozorni, da krema proti gubam ne bo edina krema, ki jo boste uporabljali poleti. Ne pozabite namreč na sončno zaščito, ki naj postane del vaše ustaljene jutranje rutine, še posebej ko veste, da boste dan preživeli na prostem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *