IR paneli

Imate prevelike stroške za ogrevanje? Vam je prijatelj povedal, da plačuje za ogrevanje v zimskih mesecih za 20-30% manj kot vi, ki se ogrevate na olje ali plin? Ogrevanje z IR paneli je primerne za vse vrste prostorov s stanovanju ali v hiši kot tudi za poslovne prostore. Pri izbiri izvajalca za IR panele bodite pozorni tudi na garancijo.

Poiščite takšnega prodajalca IR panelov, ki vam bo ponujal vsaj 15 let garancije. IR paneli se razlikujejo tudi po moči. Na spletnih straneh najdemo tako 300 W, 600, 800 W in 1000 W ir panele.

IR panel lahko opravlja tudi vlogo dekorativnega elementa v stanovanju, saj lahko naročimo IR panele s poslikavami. Na IR panele se lahko natisne v bistvo vse kar želite. IR paneli s poslikavami delujejo kot nekakšne foto tapete. Paneli imajo na hrbtni strani posebna vodila, ki omogočajo enostavno montažo na strop ali stene. Ko kupujete IR panele vam svetujemo, da ne gledate samo na ceno ampak, da se odločite za nakup takšnih ir panelov, ki so certificirani in imajo pridobljene certifikate o kakovosti, ki so izdani v eni izmed držav EU. Poleg kontrole kvalitete se je potrebno pozanimati tudi kako je z dostavo panelov na vaš dom (veliko podjetij ponuja brezplačno dostavo), kako je z montažo panelov in koliko stane ter kakšni so garancijski pogoji. Večina resnih podjetij, ki prodajajo IR panele daje vsaj 15 letno garancijo.

Ker je razporeditev toplote pri IR ogrevanju veliko bolj enakomerna kot pri klasičnem ogrevanju, kot npr. s plinom prek radiatorjev, in ker pri IR ogrevanju ne prihaja do velikih temperaturnih razlik med temperaturo pri tleh in temperaturo pri stropu (pri klasičnem ogrevanju je lahko ta razlika v stanovanjih z višjim stropom tudi od 7-10 stopinj), je pri IR ogrevanju veliko manjša nevarnost za pojav vlage in plesni na zidovih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *