Granitna pomivalna korita

Običajno se kuhinjsko korito namesti oz. spusti v pult. Tako da je rob korita vzporeden s kuhinjskim pultom in ne pride do nobene stopničke med umivalnikom in pultom. Pod koritom je nameščen sistem za odtok vode, sifon. V kolikor boste kupili granitno kuhinjsko korito se morate zavedati, da so granitna korita veliko težja od lahkih inox korit. To pomeni, da bo moral tudi kuhinjski element v katerega boste vgradili korito zdržati težo granitnega korita. Najbolj poceni kuhinje, ki uporabljajo slabe in lahke materiale verjetno ne bodo najbolj primerna izbira za nakup granitnega pomivalnega korita, saj obstaja velika verjetnost, da boste pri vgradnji korita naleteli na težave.

V kolikor kuhate pogosto in v kolikor šteje vaše gospodinjstvo 3, štiri ali celo več oseb, pomeni, da se bo količina umazane posode zelo povečala v primerjavi z gospodinjstvi v katerih prebivata samo ena ali dve osebi. Vsekakor je za večje družine zaželeno, da se kupi večje korito. V kolikor vaš proračun dovoljuje, razmislite o nakupu dvojnega korita.

Dvojno pomivalno korito vam pomaga ločiti umazano in čisto posodo. Zelo olajša postopek čiščenja posoda, saj imate na eni strani korita odlagalno površino na katero boste lahko doložili posodo, ki ste jo pravkar pomili. Postopek umivanja in čiščenja posode je seveda zelo olajšan v kolikor imate v kuhinji tudi pomivalni stroj, saj morate v tem primeru le preložiti umazano posodo iz kuhinjskega korita v pomivalni stroj.

Skratka, pri nakupu kuhinjskega korita morate upoštevati kako in koliko kuhate, koliko posode imate, kako boste vse skupaj čistili in pomivali. Izbirali boste lahko med različnimi oblikami korit (ovalne, kvadratne, pravokotne) in med različnimi materiali (inox, granit, pvc, aluminij). V kolikor boste upoštevali vse nasvete za pravilno izbiro kuhinjskega korita boste vsekakor našli takšno kuhinjsko korito, ki bo zadostilo vašim potrebam in željam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *