Addinol motorna olja

motorna olja addinolMotorna olja Addinol so visoko zmogljiva maziva, ki se uporabljajo za mazanje motorjev z notranjim izgorevanjem. V motorjih z notranjim izgorevanjem motorna olja zmanjšujejo obrabo gibljivih delov, ščitijo jih pred korozijo, zagotavljajo jim odpornost na oksidacijo, odvajajo odvečno toploto ter odstranjujejo nečistočo.  Blagovna znamka Addinol je nastala po združitvi Nemčij. Ime Addinol je okrajšava »Additive in Oil«. Začetki blagovne znamke so starejšega datuma, natančneje segajo v leto tisoč devetsto šestintrideset. Takrat je bil v mestu Krumpa na severovzhodu Nemčije ustanovljen obrat za proizvodnjo mineralnega olja  Lützkendorf. Razvil se je v eno največjih rafinerij za proizvodnjo goriva in maziv v Nemčiji. Leta dva tisoč je Addinol Lube Oil GmbH, preselil sedež na območje mesta Leuna v deželi Saška-Anhalt.

Danes motorna olja in druga visoko zmogljiva maziva Addinol dobavlja v vse evropske države, prav tako pa tudi v Združene države, na Kitajsko, v Avstralijo in Rusijo. Blagovna znamka Addinol je danes prisotna v skupno več kot devetdesetih državah sveta. V ponudbi ima Addinol motorna olja in masti za osebna vozila in lahka osebna vozila, olja za mešan vozni park, olja in maziva za industrijo, olja in masti za tovorna vozila, olja in masti za kmetijsko mehanizacijo, motorna olja za starodobnike, kompresorska olja, olja za menjalnike, funkcijske tekočine, kot so zavorna tekočina, hladilna tekočina, čistila za vetrobransko steklo in druge funkcijske tekočine ter razna druga olja, masti in maziva.

Vsako mazivo ima svoje specifične lastnosti in namen, pri izbiri je zelo važno spoštovati navodila in priporočila proizvajalca. Glede na namembnost in pogoje uporabe se delijo na mineralna, pol sintetična in sintetična. Bolj specifična je delitev na mono in multi grade skupini. V prvem primeru je mazivo razvito za uporabo v točno določenem temperaturnem nivoju. V drugem primeru, pa gre za razpon uporabnosti v širšem temperaturnem območju. Motorna olja lahko dobro izberemo na podlagi podatka o viskoznosti. Pri izbiri je ključnega pomena oznaka SAE, gre za sistem razvrščanja motornih olj glede na njihove značilnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *